Održan prvi sastanak radne grupe

U petak, 18. 02. 2022. godine održan je prvi sastanak posebne Radne grupe za izradu predloga mera za unapređenje rada hitne medicinske pomoći na teritoriji Republike Srbije.

Sastankom je predsedavao predsednik Radne grupe i pomoćnik ministra zdravlja dr Jugoslav Kelečević, a prisustvovali su svi članovi.

Na sastanku je bilo diskusije o postojećim problemima u radu hitne medicinske pomoći i o načinu kako da se unapredi njen rad.

Svi članovi su govorili o aktuelnim problemima hitne pomoći i složili se da je osnovni cilj da se pronađu adekvatne mere kako bi se poboljšao rad hitne pomoći. Članovi su preuzeli obavezu da do sledećeg sastanka daju konkretne predloge za način određivanja neophodnih terenskih ekipa, standardizaciju kadra i opreme, kao i standardizaciju dokumentacije. Jedan od predloga koji je izneo predsednik Pokreta “Pravo na život – Meri” Dejan Zejnula je i da se formiraju regionalni dispečarski centri u kojima bi radili samo operateri obučeni za prijem i trijažu poziva, a koji bi pokrivali određeni region. O svim predlozima biće raspravljano na narednoj sednici Radne grupe.

Sastanku su prisustvovali predsednik Pokreta „Pravo na život – Meri“ Dejan Zejnula, član skupštine Pokreta “Pravo na život – Meri” dr Miodrag Branković, lekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Niš, član skupštine Pokreta “Pravo na život – Meri” dr Aleksandra Paunović načelnica Službe hitne medicinske pomoći Negotin, direktor Doma zdravlja u Svrljigu dr Dejan Antić i advokat Dušanka M. Jovanović Šunjara.

Nakon sednice, članovi Pokreta su održali dvosatni sastanak u Narodnoj skupštini sa gospodinom Milijom Miletić, potpredsednikom radne grupe, gde su dogovorili dinamiku i način dalje saradnje.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ovaj sajt kreiran je i održava se uz finansijsku podršku Evropske unije.

Za njenu sadržinu isključivo je odgovoran Pokret Pravo na zivot Meri, i ta sadržina nužno ne izražava stavove Evropske unije.

©2022. Reci glasno da ne bude kasno.

Facebook
Twitter
LinkedIn