JAVNI SKUP U NOVOM PAZARU

U sredu 24. 08. 2022. godine, u centru Novog Pazara od 16h, pokret – Meri će održati skup kojim želi da skrene pažnju na potrebu za donošenem zakona o hitnoj pomoći. Situacije u kojima ne postoje jasni protokoli i procedure, nedefinisan i neujednačen rad, dovodi do konfuzije među samim lekarima, a građanima unosi nesigurnost.

Činjenica da u Srbiji postoji 39% opština koje nemaju zakonsku mogućnost da se osnuje služba hitne pomoći, trebala bi da upali alarm u institucijama i među donosiocima odluka.

Pokret – Meri je u saradnji sa lekarima, tehničarima, vozačima i ostalim relevantnim činiocima sačinio predlog nacrta zakona o hitnoj pomoći s kojim će svi zainteresovani moći da se upoznaju na skupu.

Građani Novog Pazara mogu pružiti svoj doprinos na taj način što će svojim potpisom dati podršku za donošenje zakona o hitnoj pomoći, kao i preuzeti dopis na info pultu i poslati Narodnom poslaniku u cilju da se skrene pažnja na postojeći problem.

Tokom skupa, aktivisti Pokreta – Meri će sve zainteresovane upoznati sa načinom funkcionisanja hitne pomoći u Srbiji i podeliti flajere sa opisom šta su simptomi urgentnog stanja i kako ih prepoznati.

Specijalan gost na skupu biće dr. Rade Panić, predsednik sindikata lekara i farmaceuta Srbije.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ovaj sajt kreiran je i održava se uz finansijsku podršku Evropske unije.

Za njenu sadržinu isključivo je odgovoran Pokret Pravo na zivot Meri, i ta sadržina nužno ne izražava stavove Evropske unije.

©2022. Reci glasno da ne bude kasno.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn