Zdravstveno obezbeđenje košarkaškog turnira “final four” 2022.

U proleće 2022. godine, Beograd je bio domaćin košarkaškog turnira “final four” koji se održavao u “Štark areni” od 19.-21. maja. Prema rasporedu turnira, igrale su se utakmice u sledećim terminima:

19.05.2022.
Olympiakos VS Anadolu Efes u 18 časova
Barcelona VS Real Madrid u 21 časova

21.05.2022.
Utakmica za III  mesto u 16 časova
Finalni meč u 19  časova

Medicinsko bezbeđenje ovog događaja su vršile ekipe zavoda za urgentnu medicinu Beograd. I ništa ne bi bilo čudno da pokret “pravo na život – Meri” nije došao u posed ove fakture. Zašto?

Iako je turnir trajao 3 dana, medicinsko obezbeđenje je plaćeno za 11 dana u iznosu od 1.696.008 dinara, a posebno interesantno je da je angažovanje ekipa platila privatna klinika u kojoj je zaposlen lekar koji je ujedno i član Upravnog Odbora zavoda za urgentnu medicinu Beograd.

Pokret “pravo na život – Meri” je zamolio privatnu kliniku da pojasni razloge angažovanja i plaćanja medicinskog obezbeđenja, posebno imajući u vidu da bi to trebalo da bude dužnost i obaveza organizatora. Na žalost, odgovor je izostao.

Da li neko svesno upumpava novac u zavod kako bi se prihodi knjižili kao sopstveni, a onda bez nadzora trošili u različite i upitne svrhe, ne želimo da ulazimo. Samo pitamo Ministarstvo zdravlja dokle će da zatvara oči na ovakve i slične nepravilnosti? Možda bi Minsitarstvo moglo da razmisli i zavodu na kraju imena doda i D.O.O!

Zbog ovog, ali i ostalih slučajeva u kojima postoji osnovana sumnja u sukob interesa, kao i zloupotrebu sredstva i kadrovi od strane rukovodioca, pokret će se u narednom periodu potruditi da inicira osnivanje anketnog odbora koji bi preispitao rad ove zdravstvene ustanove i primorao je da radi u skladu sa zakonom i osnovnom delatnošću zbog koje je osnovana, a to je pružanje hitne medicinske pomoći građanima!

Pokret “pravo na život – Meri” izražava zahvalnost svim zaposlenima u zavodu koji su smogli snage, kontaktirali pokret i dostavili nam veoma bitna dokumenta i informacije.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ovaj sajt kreiran je i održava se uz finansijsku podršku Evropske unije.

Za njenu sadržinu isključivo je odgovoran Pokret Pravo na zivot Meri, i ta sadržina nužno ne izražava stavove Evropske unije.

©2022. Reci glasno da ne bude kasno.

Facebook
Twitter
LinkedIn